Arbetskläder för din bransch

Letar du efter arbetskläder för en specifik bransch ska du titta här, där vi har delat upp kategorierna hantverk & industri, gastronomi & restaurang, vård & klinik samt kontor & administration. Att du väljer arbetskläder efter bransch gör också att du kan vara säker på att kläderna är professionella och designade för rätt jobb

Rätt kläder för ditt yrke

Det spelar faktiskt roll vilka kläder du väljer för din bransch. Här är ett urval av arbetskläder som har de egenskaper och kvaliteter som är avgörande för om de är bekväma och funktionella att använda vid arbete. 

För hantverk och industri finns det arbetsjackor, arbetsbyxor, T-shirts, hoodies, strumpor, bälten och mycket annat som fulländar din klädsel och fungerar bra att arbeta i. 

I branschen gastronomi och restaurang kan du hitta kockjackor, kockbyxor, T-shirts och serveringsbyxor, serveringsskjortor och serveringsvästar. Förkläden är ofta en självklar del av kock- eller serveringsklädsel och finns därför både som korta och långa, med och utan fickor. 

Kläder för användning inom vård och klinik kan bestå av jackor, byxor, tröjor, västar, tunikor, T-shirts, förkläden och mycket mer, som är lämpliga för exempelvis vårdpersonal samt som sjukhuskläder, sjuksköterskekläder och läkarkläder. 

För kontor och administration ska jackor, byxor, pikétröjor, skjortor och tröjor vara representativa och bekväma, så att du gör ett gott första intryck om möter kunder och leverantörer. Men de ska definitivt också vara behagliga för dig att sitta eller stå i en hel dag på kontoret. 

Välj kläder efter din bransch här på Pro-dress, och klä dig för arbetsdagens utmaningar.